Loft Stílus
A stílus eredete a XIX. századi Franciaországra vezethető vissza, viszont leginkább Amerikában terjedt a két világháború között. Európában az utóbbi években lett, divatos ezen irányzat, és a mai napig előkelő helyen szerepel a különböző lakberendezési stílusok között.
A lakberendezés egyik legfontosabb eleme a belső burkolat, a LOFT lakásokban a téglafalak és oszlopok dominálnak, amelyek egy rendkívül egyedi és jellegzetes stílust adnak ezeknek a lakásoknak. A betonoszlopok és a szabadon futó csőrendszerek az úgynevezett ipari stílus védjegyeivé váltak. Króm, és rozsdamentes acélból készült konyhai kiegészítők.
Alapanyagnak számít a beton, amit speciális kezeléssel folttaszítóvá tesznek, így akár mosdókhoz, konyhapultokhoz, kádakhoz is használható, látványos elem. Alapanyagnak számít a fa, a kő és az üveg is.
Ebbe a stílusba jól illeszkedik egy-egy meghökkentő darab, ami lehet egy csupasz téglafal, ütött-kopott padló, antik bútorok.
Retro Stílus
A retro stílus visszatekintés az 50-es, 60-as és a 70-es évek korszakára. Színei, formái alkalmassá teszik arra, hogy a mai modern stílussal kombináljuk.
Elengedhetetlen kellékei a többfunkciós bútorok, vidám színeivel látványossá és kellemessé tehetjük életterünket. Ezekben a terekben jól érvényesülnek a szokatlan formájú bútordarabok, és a retró által előszeretettel használt óriási minták akár a tapétákon is.
Kedvelt színei a fekete, a fehér, a csokoládébarna, a narancs, a tűzpiros, a királykék és az olajzöld. Jellemzőek a harsány kontrasztok és a rikító színek. Jellegzetes anyagai a műbőr, illetve a valódi bőr, a műszőr, és az öntött műanyag.
Art Deco Stílus
Az Art Deco Stílus a 20-as, 30-as és a 40-es években élte fénykorát. Jellemzőek rá a kontrasztos színek, nagyratörő geometriai formák, fényes felületek, visszatükröződnek benne a glamour és a luxus stílusjegyei. Ez a stílusirányzat inkább a klasszikus lakberendezést kedvelők számára megfelelő, de a kiegészítőkkel szépen lehet modernizálni. Színei és formái nagyon változatosak, azt lehet mondani az art deco kedvelői a társadalom kiváltságosai közül kerülnek ki, jellemző rá az elit modernizmus.
Skandináv Stílus
Első ránézésre talán kicsit ridegnek tűnhet ez a stílus, de ha jól megnézzük, rájövünk, hogy ez a stílus mennyire szükségszerű. Ezekben a lakásokban a világos színek alkalmazásával sokszorosíthatjuk a rendelkezésünkre álló fényt. Minden egyes berendezési tárgy világosítja a rendelkezésre álló teret. Erre a stílusra jellemző a funkcionalitás, a természetesség és legfőképp a harmónia szeretete. Tipikus darabjai a retró bútorok formavilágát idézik, hiszen egyfajta eklektika jellemző rá, vegyíti a modern és a régi darabokat.
A bútorok egyszerűek és letisztultak, formavilágára az eklektika jellemző, a klasszikus és a modern formák és anyagok egy térben való használata.
Anyaghasználatára a természetes anyagok jellemzőek, világos árnyalatokban. Dominál a fenyő, a nyír, a juhar, mint faanyag, a fehérre, galambszürkére festett és pácolt felületek.
Textilek használatában már színesebb ez a stílus, de itt is dominálnak a természetes anyagok, a pamut, illetve a lenvászon.
Tipikus színkombináció a fehér alapon kék vagy bordó minta, de jellemzőek a feltűnő szín összeállítások is. Ezzel ellensúlyozva a ridegség látszatát.
Vintage Stílus
Ennek a stílusnak a fő irányzata a régi tisztelete. Nem dobjuk ki a megunt dolgokat, hanem új értelmet adunk azoknak. Megőrzi a régi kopott emlékeket, nem hivalkodó stílus, a modern anyagokat és stílusjegyeket beépíti az összhatásba. Stílusjegyeire jellemző, hogy finoman keveri az art deco, a retró és a modern korszakot. Jellemzőek a fehér és a bézs árnyalatai. A bútorok egyszínűek, a lakástextilek lehetnek színesek.
Kiegészítőkben megjelennek a kovácsoltvas és öntöttvas anyagok.
Ez a stílus rengeteg kreativitást rejt magában, úgy lehetünk modernek, hogy közben szeretjük a régit is. Újra gondolhatjuk, újra hasznosíthatjuk a régi darabokat, de a lényeg, hogy a régi és az új határán egyensúlyozzunk.
Dominálnak a természetes anyagok, a fa, a fonott tárgyak, a kő, de egy-egy fém, illetve műanyag kiegészítő is helyet kaphat az ilyen stílusú lakásban.
Színek használatában jellemző a fehér és a bézs árnyalatai, a világos kék, a lila és minden olyan árnyalat, ami nem hivalkodó. Az egyik fontos eleme a kopott felület, amely minden színárnyalatnak egyedi hangulatot kölcsönöz.
Boho Stílus
Ezt a stílust egyszerűen nem lehet nem szeretni!!! Legfőbb jellemzője a kreativitás, a szabadság, a boldogulás kultúrája. A 18. század közepén alakult ki a „bohém” szubkultúra, újjáéledése a 20. század végén a hippi mozgalomnak köszönhető. A Boho Stílus fő szabálya, hogy egyáltalán nincsenek szabályok, csak a kényelem számit. Ezek a darabok megtalálhatóak antik üzletekben, bolhapiacon, szaküzletekben és az interneten is találhatunk belőlük szép számmal.
Elsőbbséget élveznek a meleg árnyalatok, a föld színek, mint például a barna, az olíva, a zöld, a fekete, a khaki, valamint megtalálhatóak mint kiegészítő színek az arany, az ezüst, a mustársárga, az ibolya és a rozsdavörös.
Kiegészítőire jellemzőek a fából készült állat és etno figurák, a régi gyertyatartók, a fából készült tálak, a gazdagon díszitett dobozok és fonott kosarak.
Mitől lesz bohém az otthonunk?

– színes, élénk falak
– régi, felújított, színes bútorok
– minél több, színes textil: párnahuzatok, kanapéhuzatok, függönyök, kendők, akár az ablakokban is
– sok-sok növény, elsősorban pálmák és kaktuszok
– fontos eleme a régi emlékekkel bíró tárgy, akár újra értelmezve is
– mandalák, makramék, virágtartók, álomfogók, virágfűzérek

Minimál stílus
Őszintén mondhatjuk, hogy a minimál több egy múló divatnál. Legalább annyira meghatározó stílusirányzat mint a szecesszió, vagy később az art deco.
Modern, fiatalos stílusára jellemző, hogy nincs kötődés a régi tárgyakhoz, kevés a bútor és a kiegészítő. Az egyszerű vonalvezetésű berendezési tárgyak jól illeszthetőek az egzotikus kiegészítőkhöz és dekorációkhoz. Semmi felesleges holmi vagy használati tárgy nincs szem előtt, divatos és reprezentatív tereket hozhatunk létre ezzel a stílussal.
Jellemzői a letisztult vonalak, a mértani formák, az egyszerűség és a design. Lehető legkevesebb sallang, öncélú díszítés, itt minden a funkcióról és a célszerűségről szól. A minimál stílusú bútorok mentesek a luxustól vagy a fényűzéstől, válogatott nemes anyagokkal találkozhatunk egy-egy ilyen enteriőrben.
Világos gress lapok, sötét szalagparketta együttes használata jellemzi. Izgalmassá tehetjük terméskő, bontott tégla, plasztikus hatású tapéták alkalmazásával. A falak jellemzően világosak: fehér, krémszín vagy tejeskávé.
Jól illenek ezekhez az árnyalatokhoz a harsányabb kiegészítő színek, mint a bordó, az erős narancs, a kiwi zöld.
© 2021 TKO INVEST KFT. – Minden jog fenntartva – Developer by Anyweb.hu
A jelen ajánlatban szereplő információk tájékoztató jellegűek, az árak visszavonásig érvényesek.
A változtatás jogát fenntartjuk. A képek illusztrációk. Eladási árainkat 2020. 10.01-től Euro árfolyamhoz kötjük, az eredetileg Forintban meghirdetett eladási árak nem változnak.
Az ingatlanok adásvételi szerződés megkötésének napján – előszerződésnél is – érvényben lévő MNB középárfolyamon a Ft összeget euróban határozzuk meg, igy az ingatlan teljes értékét euróban rögzítjük. A további fizetési ütemezést Euróban rögzítjük, és minden esedékes részletfizetésnél, az aznap érvényben lévő MNB árfolyammal határozzuk meg az aktuálisan fizetendő Ft értéket. A fizetés továbbra is forintban történik (HUF).